Revalideren

Revalideren betekent dat u een handeling opnieuw leert. Bijvoorbeeld na een operatie, ziekte of een hersenbloeding. Bij ZGAO kunt u op twee locaties revalideren; het Transitorium C8 in OLVG Oost en de klinieken van het Flevohuis.

Transitorium C8 OLVG Oost
In het OLVG Oost heeft ZGAO een transferafdeling: het Transitorium. Hier wordt u verzorgd als u na behandeling in het ziekenhuis nog zorg nodig heeft. U wordt voorbereid op vertrek naar huis of naar een plek waar u verder kunt revalideren of de juiste zorg krijgt. Het team bestaat uit verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en een medische- en paramedische dienst.
Het Transitorium C8 is ook één van de vijf locaties voor crisis- en spoedopname in Amsterdam.

Flevohuis
In het Flevohuis kunt u terecht om te revalideren. Twee klinieken bieden de zorg en behandeling die u nodig heeft om te herstellen. Het doel van de revalidatie is om u zo zelfstandig mogelijk naar huis te helpen. De klinieken zijn kleinschalig en hebben één- en tweepersoonskamers. Er is een huiskamer waar ook gezamenlijk wordt gegeten.
Afhankelijk van het doel van uw opname, zal de duur van uw verblijf maximaal 3 of 6 maanden zijn. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Een team van behandelaren is in huis en ondersteunt u bij uw revalidatie. U kunt hierbij denken aan een ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.
Samen met u wordt een plan opgesteld voor zorg en behandeling. Wanneer u speciale hulpmiddelen of ondersteuning nodig heeft, wordt dit voor u geregeld.
U kunt hier ook een screening krijgen. Dit houdt in dat u, samen met het team, kijkt waar u na uw verblijf in het Flevohuis het beste terecht kunt. Dat kan zijn naar huis, eventueel met thuiszorg. Maar misschien is verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis de beste plek voor u.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Cliënt Service Bureau tussen 09.00 en 16.30 uur via
telefoon 020 - 592 54 20 of per e-mail naar: csb@zgao.nl

 
 
 

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.

Logo Certificering in de zorg

Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.