Nieuwsberichten

Verbouwing Flevohuis

Alles verloopt helemaal volgens planning. De nieuwe woningen op de begane grond zijn al volop in gebruik en wat is het mooi geworden!  Zie de foto's

Nieuwe bestuurder

Per 1 oktober 2020 is Pien de Jong de nieuwe bestuurder van Zorggroep Amsterdam Oost. 

 Lees meer

De heer Bouweriks (89) tevreden over verblijf in De Open Hof

"Nou, dat bevalt me goed. De medebewoners zijn leuk", aldus de heer Bouweriks. Klik op onderstaande afbeelding voor het artikel in De Brug.

Lees hier het artikel

Kerstmarkten in het Flevohuis en De Open Hof

Wij organiseren samen met buurtbewoners en -organisaties de kerstmarkten in het Flevohuis en De Open Hof. U kunt onder andere genieten van heerlijke hapjes, drankjes, leuke kraampjes en kerstliederen die ten gehore worden gebracht door een koor.

 Bekijk de folders

Trotse ZGAO-medewerkers in campagne "Ik zorg"

Samen met honderden collega's vertellen wij hoe mooi werken in de zorg is. Is aardig zijn voor jou ook geen zorg? Overweeg dan een baan of studie in de ouderenzorg. Nieuwe collega's zijn zeer welkom. 

Lees meer 

Vrijwilligerswerk "word je gelukkiger van"

Iemand een gezellig moment bezorgen geeft veel voldoening. Er zijn vele mogelijkheden om dit te doen.

Foto-expositie 'Kijk je "rijk" in je wijk'

Kom langs en bekijk de expositie ‘Kijk je “rijk” in je wijk’ in het Flevohuis. Fotograaf Joke van Vlijmen ging acht keer met een groep de straten op om de meest inspirerende beelden van Amsterdam-Oost vast te leggen. Dit is gelukt in een selectie van 100 foto’s.

Gastvrouw gezocht

Aardig zijn voor jou geen zorg?

Stap dan in de ouderenzorg bij ZGAO. Wij bieden liefdevolle zorg waarbij jouw mening telt.

Naar vacatures

Zorg bij dementie

Dementie heeft grote invloed op uw leven en het leven van uw naasten. Wij helpen u graag. De casemanager dementie regelt de ondersteuning die u nodig heeft om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Thuiszorg of een paar dagen per week het dagcentrum bezoeken kan uitkomst bieden. Gaat thuis wonen echt niet meer, dan bent u welkom in De Open Hof of het Flevohuis.

Zorg in Ramses Shaffy Huis

ZGAO gaat thuiszorg verlenen aan bewoners van het toekomstige Ramses Shaffy Huis aan de Oostelijke Handelskade. De samenwerkingsovereenkomst met het bestuur van deze in aanbouw zijnde kleinschalige woon-zorg community voor oudere kunstenaars is ondertekend. Liesbeth List (voorzitter van het Ramses Shaffy Huis) en Jan van Wijk (bestuurder ZGAO) zijn blij met deze mooie stap.

"Onvergetelijke feestdagen"

Mevrouw Baars bracht de feestdagen in december door in het Flevohuis. “We zijn ontzettend verwend door alle medewerkers. Heel veel hapjes hebben ze zelf gemaakt en het zag er zo gezellig uit. Voor mij waren het onvergetelijke dagen en daar ben ik iedereen erg dankbaar voor.”

Zorg bij revalideren

Na een ernstige valpartij bent u soms niet meer de oude. Het lopen met een stok of rollator is wennen. Ook kunt u wat onzeker zijn omdat u bang bent om opnieuw te vallen. De fysiotherapeut en andere behandelaren van ZGAO geven u tips om de kans op vallen te verkleinen. Zij oefenen met u en begeleiden u tijdens de herstelperiode. U staat er niet alleen voor.

Positieve energie bij ZGAO

Liefdevolle ouderenzorg door creativiteit. Bij ZGAO staan cliënten en hun welzijn centraal en niet meer strakke protocollen. Lees in dit artikel hoe medewerkers van ZGAO dit ervaren.

De Brugkrant

Schaam je niet

Mantelzorger Gerda Meijer: "Voor mij was het een verademing dat Jan naar het dagcentrum ging. Even rust en afstand. Dementie wordt vaak onderschat, terwijl het een afschuwelijke ziekte is. Die zorg gaat altijd maar door en er is geen peil te trekken op zijn reactie. Nu en dan bijtanken is hard nodig."

Lees hier de folder

De Open Hof 50 jaar

Sinds de oprichting in 1966 speelt zorgcentrum De Open Hof een belangrijke rol in de Watergraafsmeer. Het centrum heeft vandaag de dag een verpleeghuisfunctie en is een thuis voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Ook buurtbewoners zijn welkom om hier, en in het naastgelegen Hoekhuis, mee te doen aan activiteiten. Graag bieden wij bewoners zoveel mogelijk gezelligheid en vertier. Gelukkig kunnen wij hiervoor al 50 jaar rekenen op de betrokkenheid van vrijwilligers uit de buurt.

ZGAO nu ook in OLVG West

Kunt u na een orthopedische operatie niet meteen naar huis? Dan staat ons revalidatieteam ook in OLVG West voor u klaar. Wij leren u in ongeveer twee weken zo zelfstandig mogelijk te zijn. Heeft u meer tijd nodig, dan kunt u naar het Flevohuis of een andere plek om verder te revalideren.

 

Musical Amsterdamse liedjes

Maxima over 45 jaar?

Bewoonsters van De Open Hof schitteren op expositie. Ter gelegenheid van Koningsdag is een aantal dames geportretteerd als koningin. Deze bijzondere expositie met een oranje randje is overdag te bezichtigen.

Musical Amsterdamse liedjes

Marktplaats Watergraafsmeer - komt u langs op de markt?

Op 4 juni is er in winkelcentrum Watergraafsmeer een informatiemarkt waar u o.a. kennis kunt maken met welzijns- en zorgorganisaties. Zorggroep Amsterdam Oost is erbij. Medewerkers vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen met zorg aan huis, fysiotherapie en zorg bij dementie. Ook geven wij tips en meten uw bloeddruk en bloedsuiker. De informatiemarkt is van 10.00 tot 16.00 uur op het Christiaans Huygensplein.

Musical Amsterdamse liedjes

Open deur Dagcentrum

Voor oudere buurtbewoners is Dagcentrum Flevohuis een veilige ontmoetingsplek voor leuke activiteiten. Zo is er elke donderdag vanaf 14.00 uur een Surinaamse middag. Iedereen die een band heeft met Suriname is welkom om herinneringen te delen. Loopt u gerust een keer binnen. Flyer Surinaamse middag

Alle dagen van de week zorgen activiteitenbegeleiders en zorgmedewerkers van het dagcentrum voor leuke dagbesteding. Folder Dagcentrum

 

Musical Amsterdamse liedjes

Kijk je "rijk" in je wijk

De expositie Kijk je "rijk" in je wijk bestaat uit 100 foto's en is te zien in het Flevohuis. De foto's zijn gemaakt door buurtbewoners die hun ogen, fotocamera's en telefoons gebruikten om het straatleven in Amsterdam-Oost vast te leggen. Fotograaf Joke van Vlijmen ging acht keer met verschillende groepjes op expeditie en het resultaat is zeer de moeite waard.
De expositie is dagelijks toegankelijk voor bezoekers.

 

Kunst en kippen in het Flevohuis

Het project 'Kunst, kip en het eitje' in het Flevohuis wordt enthousiast ontvangen. Vier jonge kippen kregen een mooi hok en worden liefdevol verzorgd door bewoners, revalidanten en bezoekers van het dagcentrum. Verschillende kunstenaars organiseren activiteiten rond de kip en het ei en bezorgen mensen zo mooie momenten.

bekijk video

"Fysiotherapie houdt mij op de been"

Mevrouw St. Claire ziet de fysiotherapeut twee keer per week. Hij komt bij haar thuis en zij komt naar de oefenruimte in verpleeghuis De Open Hof: “Er staan hier wel martelwerktuigen hoor, ik word er doodmoe van. Toch sla ik nooit een keertje over. Ik wil er het beste van maken en dat lukt niet met stilzitten.”

Dankbaar terug naar het Flevohuis

Mijn man, organist en 89 jaar, heeft de ziekte van Alzheimer en woont in een groepswoning. Om de dag fiets ik vanaf mijn huis een half uur heen en terug naar mijn man in Oost. Hij herkent mij nog altijd en is o zo blij om mij te zien! Als ik hem vraag: "Haite hoe voel je je vandaag?", dan is meestal zijn slogan: "Uitstekend, naar omstandigheden redelijk wel en nog steeds heb ik het buskruit niet uitgevonden".
Op zijn kamer luisteren we naar zijn eigen orgelmuziek, mijn zang en anekdotes van oud-leerlingen. Samen genieten we. In de zomer zitten we vaak in de gezellige binnentuin. Af en toe komt mijn man een dagje naar huis en dat vindt hij reuze interessant. Dankbaar gaan we dan eind van de middag met Transvision terug naar het Flevohuis waar ons een smakelijke maaltijd wacht.
Annelies van der Schaaf-Bos

Logeren in het Flevohuis

Heeft u dementie en kan uw naaste tijdelijk niet voor u zorgen? Het Flevohuis heeft een logeerkamer waar u tijdelijk kunt verblijven. Er wordt goed voor u gezorgd. U heeft een eigen kamer maar overdag bent u in de huiskamer van een groepswoning of kunt u meedoen aan activiteiten in het dagcentrum. Logeren biedt uitkomst wanneer uw naaste op vakantie wil of om wat voor reden dan ook, even niet voor u kan zorgen.

 
 
 
Volg ons

Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.

Logo Certificering in de zorg

Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.