Dagbesteding

Mist u thuis gezelligheid om u heen of kunt u wat begeleiding gebruiken bij het structureren van de dag? Een van onze dagcentra of andere ontmoetingsplaatsen kan uitkomst bieden. U ontmoet andere mensen en kunt meedoen aan ontspannende activiteiten.

Dagcentrum kramat

Wanneer thuis wonen moeilijker gaat door lichamelijke beperkingen of dementie, kunt u bij ons de dingen doen die u leuk vindt. Wij gaan uit van wat u nog wel kunt en waaraan u plezier beleeft. Denkt u aan schilderen, het bespreken van de krant, handwerken, spelletjes doen, muziek luisteren of groente- en fruitplanten verzorgen in onze eigen moestuin in de binnentuin van het Flevohuis. Wij willen graag dat u zich bij ons thuis voelt.
Folder dagcentra en andere ontmoetingsplaatsen

Cultureel atelier


Dagcentrum huiskameratelier Da Vinci

Het cultureel atelier maakt deel uit van de dagbesteding binnen ZGAO en is gevestigd in het Ramses Shaffy Huis. Bezoekers van het atelier zijn relatief jongere mensen met een culturele inslag en een chronische ziekte zoals Parkinson, MS of HIV. Onder begeleiding van een inspirerende kunstenaar blijven bezoekers zo lang mogelijk creatief actief. Het Ramses Shaffy Huis is een unieke woon- en werkplek van oudere en jongere kunstenaars waar ZGAO ook thuiszorg biedt. Het adres is Piet Heinkade 231 in Amsterdam.

Dagopvang voor doven en slechthorenden

Voor 55-plussers die doof en slechthorend zijn, bieden wij dagopvang In Woord en Gebaar (IWEG) in Dagcentrum Kramat. Folder IWEG

Multicultureel dagcentrum Kraaipan


Multicultureel dagcentrum Kraaipan

In dit dagcentrum wordt u in uw eigen taal ontvangen. Er is een Nederlands sprekende groep, een Marokkaans sprekende mannengroep, een Turks sprekende vrouwengroep en een Marokkaans sprekende vrouwengroep. Het centrum is een levendige ontmoetingsplek in de Transvaalbuurt en een fijne en vertrouwde plek voor ouderen uit de buurt.
Dagcentrum Kraaipan
Hofmeyrstraat 67
1091 LX Amsterdam
Folder Dagcentrum Kraaipan

Seniorensoos in wijkservicepunt Hoekhuis

Elke woensdag is er in het Hoekhuis (naast verpleeghuis De Open Hof) een seniorensoos voor bewoners uit de buurt. Er is een ochtend- en een middagprogramma en tussen de middag kunt u blijven eten.
Fizeaustraat 3 020 462 33 53

Interesse

Heeft u interesse in deelname aan de dagactiviteiten in een van de dagcentra of in het Ramses Shaffy Huis? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan direct op telefoonnummer 020 - 592 52 11 of via e-mail. Dagbesteding wordt betaald vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Wlz (Wet langdurige zorg) of het PGB (Persoonsgebonden Budget). Via de Wmo betaalt u geen eigen bijdrage, ook niet voor het vervoer. Loopt uw deelname via de Wlz of het PGB dan betaalt u soms een eigen bijdrage. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen wij u hierover informeren.

 
 
 
Flevohuis
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam
T: 020 - 592 52 52

De Open Hof
Fahrenheitstraat 115
1097 PP Amsterdam
T: 020 - 462 33 33

 

ZGAO heeft
het ISO kwaliteitscertificaat.

 

Onze verpleeghuizen staan met waarderingen van cliënten vermeld op ZorgkaartNederland.