Revalideren en Herstellen
Revalideren betekent dat u een handeling opnieuw leert na bijvoorbeeld een operatie of ziekte. Bij ZGAO kunt u op twee locaties revalideren; de revalidatieafdeling (Transitorium C8) in OLVG Oost en het moderne ZGAO Centrum voor Revalidatie & Herstel in het Flevohuis.
OLVG Oost
Wanneer u na een ziekenhuisopname in het OLVG intensieve revalidatie nodig heeft, kunt u terecht op de revalidatieafdeling in OLVG Oost. De opname duurt meestal 2 tot 4 weken. Mocht de revalidatie langer duren dan wordt er een plek voor u geregeld waar u verder kunt revalideren in uw eigen tempo. Het team bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden en een medische- en paramedische dienst.
Het Transitorium C8 is ook één van de vijf locaties voor crisis- en spoedopname in Amsterdam. Het adres is Oosterpark 9 in Amsterdam.
NB Goed om te weten is dat wij voor 2024 geen contract met verzekeraar Caresq voor geriatrische revalidatiezorg hebben afgesloten. Vandaar dat wij geen cliënten aannemen die bij deze maatschappij verzekerd zijn.
Informatiefolder Revalideren na een ziekenhuisopname
Centrum voor Revalidatie & Herstel in het Flevohuis
Het Centrum voor Revalidatie & Herstel in het Flevohuis biedt de zorg en behandeling die u als revalidant nodig heeft. Het doel van de revalidatie is om u zo zelfstandig mogelijk naar huis te helpen. Het moderne centrum heeft drie gespecialiseerde afdelingen met gebruiksvriendelijke ofenruimtes. U verblijft in eenpersoons- of tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer. In de huiskamers wordt gezamenlijk gegeten en ook bezoek is hier welkom.
De groene binnentuin is een prettige plek om te genieten van het weer. Revalidanten en bezoekers kunnen ook gebruikmaken van het Theehuis en de zitjes in de centrale hal op de begane grond.
Het adres is Kramatplantsoen 263 in Amsterdam.
De duur van de revalidatiezorg is afhankelijk van het verloop van uw revalidatie. Een korte intensieve revalidatiebehandeling duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Een reguliere revalidatiebehandeling duurt maximaal 3 maanden. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Een team van behandelaren is in huis en ondersteunt u bij uw revalidatie. U kunt hierbij denken aan een ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.
Informatiebrochure Uw tijdelijk verblijf in het Centrum voor Revalidatie & Herstel
Behandelplan
Samen met u wordt een plan opgesteld voor zorg en behandeling. Wanneer u speciale hulpmiddelen of ondersteuning nodig heeft, verwijzen wij u door als dat nodig is. U kunt hier ook een screening krijgen. Dit houdt in dat het team kijkt waar u na uw verblijf in het Flevohuis het beste terecht kunt. Dat kan zijn naar huis, eventueel met thuiszorg. Maar misschien is verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis de beste plek voor u.
Voor informatie kunt u contact opnemen met het Cliënt Service Bureau tussen 09.00 en 16.30 uur via
telefoon 020 - 592 54 20 of per e-mail naar: csb@zgao.nl
Klanttevredenheid
Wij hechten veel waarde aan de ervaringen van onze cliënten. Indien u ideeën heeft over hoe onze zorg beter kan, staan wij daarvoor open en horen wij die graag.
Geef uw waardering op Zorgkaart Nederland.